Filmglad ekspressreparatør

Skrevet av Marthe Vika den

Publisert første gang 16. desember 2016 på easyfiks.no. 

Thomas Garvik er vanligvis å finne i Ekspresskiosken vår på Amanda Storsenter. På fritiden er film en av interessene, og det er faktisk Thomas som har laget reklamefilmen vår som vises på kino.

Thomas begynte som tekniker i Easyfiks våren 2014, og da vi åpnet ekspresskiosken på Amanda Storsenter ble den hovedarbeidsstedet hans.

– Det er veldig kjekt å jobbe i ekspresskiosken. Det kommer mange folk innom, og det kan være veldig hektisk. Det liker jeg, da går dagene fort, sier Thomas. På Easyfiks Ekspress kan kundene få reparert mobiltelefonen mens de tar handlerunden. De fleste telefoner blir fikset i løpet av en time.

– Derfor vet vi aldri helt hvordan dagen vår blir i ekspresskiosken. Det som starter som en rolig og litt treg dag, kan plutselig bli kjempetravel hvis det kommer mange reparasjoner inn på samme tid. Det er ikke mulig å planlegger dagene, og det kan bli mange baller i luften på en gang. Det gjør jobben interessant, sier Thomas.

Tilskuere på jobb

En viktig del av jobben er kundekontakt. Og siden teknikerne sitter ganske åpent og jobber i ekspresskiosken, er det mange som stopper opp og kikker i løpet av en dag.

– Flere spør hva vi holder på med, og synes at det er flott å vite at tilbudet finnes når de hører at vi fikser mobiler på timen, sier Thomas. Han forteller at det også er mange barn som synes det er gøy å følge med på det som skjer bak disken på ekspresskiosken.

– De lurer på hva jeg jobber med, og når jeg forklarer sier de ofte «det var kult». Jeg var veldig interessert i alt teknisk da jeg var liten, og åpnet Nintendo’en min for å se hvordan den så ut inni. Derfor synes jeg det er koselig med «kids» som kommer bort til kiosken for å se på det vi gjør, sier Thomas.

Laget kinoreklame for Easyfiks

Vi spør hva teknikeren gjør på når han ikke jobber.

– Det er ikke så mye. Lager god mat, er med kjæresten og ser gjerne en film, forteller han. Etterhvert kommer det frem at han også kan lage film. For Easyfiks har satset på kinoreklame både i Haugesund og Kristiansand. Og det er Thomas som har laget filmen.

– Det er kjekt å kunne jobbe med slike ting i tillegg til andre oppgaver, og her i Easyfiks fikk jeg muligheten. Da fikk jeg plutselig igjen for alle timene jeg og kompisene brukte på å lage film da vi var yngre, sier han og ler litt. Thomas forklarer at da han gikk på ungdomsskolen ble svært mye av fritiden brukt til å jobbe med film.

– Vi gikk et kurs via kulturskolen, og ble veldig hekta. Jeg og noen kamerater laget historier, gjorde opptak og redigerte. Vi brukte utrolig mye tid på dette, og det var skikkelig gøy. Nå ser jeg at det var veldig lærerikt, og faktisk noe jeg har nytte av nå, sier Thomas.


Del dette← Eldre poster Nyere poster →


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Vennligst bemerk at innlegget må godkjennes før det blir publisert