Gjenbruk av mobiltelefoner

Skrevet av Tommy Vika den

Hva gjør du med din gamle mobiltelefon når du kjøper deg ny? Mange lar den ligge i en skuff som backup eller nostalgisk minne og spesielt bedrifter samler dem opp og uten å vite helt hva de skal gjøre med dem. 

Nye ansatte ønsker som regel å få en ny ubrukt telefon når de begynner. De gamle telefonene kan både være skitne, knuste, bøyde og ripete. Her kommer noen tips til hva du kan gjøre for å gjenbruke de gamle telefonene og hva easyFiks kan eventuelt hjelpe med. 

Gjenbruk av smarttelefoner

Vi har tidligere skrevet om klargjøring av mobiltelefoner for salg med fokus på salg. Mer om dette kan du lese om her. 

Denne gangen skal vi se mer på utseende og hva easyFiks kan gjøre for å hjelpe. Vi kommer snart til å lansere nullstillingstjenesten "Nullstill+" for deg som ønsker en smidig gjenbruksordning. 

Nullstilling

Vær obs på at telefoner og spesielt iPhone er låst til brukerens konto. Det vil si at uten passord til iCloud er det umulig å nullstille og dermed gjenbruke en iPhone hvis du ikke kjenner en russer med etternavn McCracken.

Vi anbefaler at bedrifter får inn i rutinene at den ansatte må nullstille sin telefon før den blir tilbakelevert og sjekk at den faktisk er det når den kommer tilbake. Detaljer om nullstilling av telefoner kan du lese mer om her. Hva gjør easyFiks: Vi sjekker at telefonen er nullstilt korrekt. Vi setter den opp og tester alle funksjoner og skriver en rapport på hva som eventuelt ikke fungerer.

Rengjøring

Rengjør telefonen med sprit (husk å skru den av og ta ut batteriet hvor det er mulig). Sprit eller elektrocleaner. Skjermen kan med fordel renses med skjermrens. 

Hva gjør easyFiks: Vi tar alltid ut batteriet også i modeller hvor dette ikke kan gjøres hjemme. Vi rengjør skjerm og ramme, fjerner skit og støv fra ladeport og audio-jack. Videre fjerner vi døde hudseller, hår og annet rusk fra høyttalere, mikrofoner og inni selve telefonen. Dette fører ofte til vesentlig bedre lyd og at mottakeren hørere hva du sier. Vi bruker kun teknisk sprit som også desinfiserer hele telefonen. Resultatet blir en gullende ren telefon som hvis er behandlet og beskyttet godt under bruk vil se helt ny ut. 

Gjenbrukte iPhones

Reparasjon

I noen tilfeller har brukeren kanskje knust skjermen, knust kameralinsen, ripet opp skjerm eller baksiden. Røft bruk har kanskje ført til slark i ladekontakten og i audio-jacken sitter en gammel plugg som knakk under forrige Sildajazz. 

Hva gjør easyFiks: Det første vi gjør etter rengjøring er at vi sjekker status på batteriet. Dette har begrenset levetid som kan være vesentlig kortere enn levetiden til telefonen. Ved intenst bruk holder kanskje batteriet bare 1-2 år. Når noen får en ny mobiltelefon forventer de at den ikke behøver å lades i løpet av en arbeidsdag. Er telefonen over 1 år, anbefaler vi å bytte batteri før neste bruker overtar den. Mer om batteri og hvordan forlenge dets levetid kan du lese om her

Jone med Master Tech og fagbrev

Knust skjerm byttes selvfølgelig, men vi anbefaler også skjermbytte hvis skjermen er full av riper. Bakside / rammen kan også byttes ved stygge hakk og skader. 

Videre bytter vi selvfølgelig dårlig ladekontakter, fjerner knekte jacker fra audio jack porten eller bytter denne. Fikser dårlige kanpper (av/på, volumknapper, hjemknapper osv).

Du kan lese mer om hvordan vi reparerer smarttelefoner her

Brukt telefon som ser ny ut

Resultatet er at du har en brukt telefon som fungerer 100% og føles som ny og som ser ut som ny. Vi kan til og med «bokse» telefonen slik at den nye brukeren får pakket den opp og får den velkjente «ny telefon følelsen». Vi ordner selvfølgelig ny ladekontakt og øreplugger. 

Hvorfor?

Reduser, gjenbruk og resirkuler.

Men hvorfor skal jeg gjøre dette eller la noen gjøre dette for meg? Å gjøre en slik jobb er noe det færreste IT avdeling har kapasitet til eller ønske om å gjøre, men easyFiks gjør dette hver dag raskt og effektivt. 

Men det viktigste er miljø. Å produsere en ny kontra reparere og gjenbruke ting krever mye mer resurser. I tillegg resirkulerer vi alt som kan resirkuleres. Samtidig med dette skal vi være et billigere alternativ enn å kjøpe ny. I noen tilfeller gjør produsenten dette vanskelig å gjennomføre, men i det fleste tilfeller kan du gjenbruke en telefon til en vesentlig lavere kostnad enn å kjøpe ny.

Vi anbefaler selvfølgelig også gjenbruk av PC og nettbrett og kan være behjelpelig med nullstill, rens og klargjør av slike enheter også.  

Ønsker du å være en foregangsbedrift når det gjelder gjenbruk av mobil, nettbrett og PC, ønsker vi gjerne å høre fra deg for å inngå en meget gunstige avtale.

Ta kontakt via epost eller facebook

 

 

 


Del dette← Eldre poster


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Vennligst bemerk at innlegget må godkjennes før det blir publisert