Pass på helsa med iPhone

Skrevet av Marthe Vika den

Har du tatt i bruk helse-app’en som ligger inne på iPhonen din? Den kan faktisk redde liv.

Det er en stund siden Apple lanserte iOS 8. Men fortsatt er det mange som ikke har tatt i bruk helse-app’en som fulgte med når du oppgraderte til det nye operativsystemet. Det kan det være smart å gjøre noe med. Informasjonen, som enkelt legges inn app’en, kan være veldig nyttig i en nødssituasjon.

Legg inn nødinformasjon

Det tar bare noen minutter å legge inn nødinformasjon i et eget helsekort inne i app’en. Her legger du inn navn på nærmeste pårørende og informasjon om blodtype, eventuelle allergier osv. Du kan også legge inn om du er organdonor.

Informasjonen er tilgjengelig også når skjermen er låst. Skulle du komme ut for en nødsituasjon, kan andre raskt finne vital informasjon om deg. Det kan være avgjørende for videre behandling og hjelp.

Følger med mat og trening

Det finnes også andre nyttige funksjoner i helse-app’en. Den kan overvåke ernæring, trening, søvn og mye, mye annet. Noe legger du inn selv, annen informasjon blir samlet inn fra andre app’er. (Funksjonen opp mot andre app’er har vært variabel, men forhåpentligvis vil det bli stadig bedre). App’en fungerer selvsagt også sammen med Apple Watch. Så er det egentlig opp til deg hvor mye informasjon om deg selv du er komfortabel med å dele i app’en. Den vil uansett kunne være en nyttig hjelper for å ta litt bedre vare på helsen din.

 


Del dette← Eldre poster Nyere poster →


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Vennligst bemerk at innlegget må godkjennes før det blir publisert