PC døgnet rundt

Skrevet av Marthe Vika den

Det går i PC nesten 24/7 for vår tekniker Magnus Børsheim. Magnus er en av de ansatte i Easyfiks med størst kompetanse på PC. Og når han går hjem fra jobb, er det for å sette seg foran PC’en igjen. For å spille.

– Jeg sitter gjerne fra seks om kvelden til leggetid og spiller. Jeg spiller med venner, de samme som jeg tilbringer tid med når jeg ikke sitter foran PC’n, forteller Magnus. Gjennom «gamingen» har han også kommet i kontakt med folk fra andre deler av landet, og utlandet.

– Når vi var yngre hadde jeg og vennene mine en del LAN. Jeg deltok også på noen større samlinger, sier Magnus. Timene foran PC, og ikke minst erfaringen med å ha bygget sin egen PC, kommer godt med i jobben hos Easyfiks.

Fra Karmøy til Haugesund

Han er oppvokst på Vormedal, og tok elektro grunnfag på Åkra. Deretter gikk han VG 2 og 3 dataelektronikk på Karmsund Videregående. Etter et år i praksis hos Infocare, der han skrudde på laptoper og lærte mye om PC, fikk han jobb i Easyfiks. Magnus bor nå i Haugesund, og har jobbet for Easyfiks i snart to og et halvt år.

– Jeg trives, spesielt de dagene det skjer mye. Jeg reparerer både mobiler og nettbrett, men er ekstra interessert i PC, sier Magnus.

Trøbbel med virus og støv

Den vanligste grunnen til at Easyfiks får inn PC til reparasjon eller service er virus.

– Vi kjører virusrens, og installerer virusprogram. Da fungerer maskinen som den skal igjen, sier Magnus. Han forteller at det er nesten umulig helt å unngå virus, men ved å tenke deg om før du åpner e-poster, klikker på linker og laster ned vedlegg, er mye gjort. Typisk for PC’er som leveres inn med virus er at de enten ikke har virusprogram, eller at det er installert flere enn et.

– Begge deler er egentlig like ille, sier Magnus. Med flere virusprogram installert vil programmene skape problemer for hverandre og PC’en. Easyfiks får også inn mange PC og Mac’er til rens.

– Mange er fulle av støv, og vi benytter kompressor for å fjerne det. En renset maskin er mindre varm, det blir mindre viftestøy og den er kjappere, sier Magnus.

Fikser det meste

Magnus og kollegaene har etterhvert lang erfaring med å reparere alt fra mobil og nettbrett til PC og spillkonsoller. De fleste feilene går igjen, og er relativt greie å fikse. Men det hender de får inn skader som er mer kompliserte.

– Da jobber vi sammen om å finne en løsning. Vi har blitt vant til å samarbeide og finne ut av det om vi står helt fast. De fleste ting vi får inn til reparasjon klarer vi å fikse, og det er selvsagt kjekt å kunne hjelpe kundene våre, sier Magnus.


Del dette



← Eldre poster Nyere poster →


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Vennligst bemerk at innlegget må godkjennes før det blir publisert