Enkel sikkerhetskopiering

Skrevet av Tommy Vika den

Publisert første gang 20. mai 2015

Ved å sørge for at det jevnlig blir tatt sikkerhetskopi av innholdet på mobilen din, sikrer du deg mot tap av viktig innhold. For å gjøre det enkelt kan du sette opp automatisk back up av mobilen.

Det kan gjøres automatisk ved å koble telefonen mot iCloud for iPhone eller ulike løsninger for Android-telefoner:

iPhone: Gå til Innstillinger, velg iCloud og legg inn brukernavn og passord (Din AppleID). Velg lagring og kopiering, og slå på iCloud sikkerhetskopi.

Nå blir det jevnlig tatt backup av bildene dine uten at du trenger å tenke mer på det. Sikkerhetskopieringen skjer i løpet av natten, så lenge telefonen er koblet til wifi, strøm og er låst. Du har 5 GB gratis lagring i iCloud, dersom du trenger mer plass kan du kjøpe det. Det kan være vel anvendte penger for å sikre at innholdet på mobilen din blir sikkerhetskopiert uten at du trenger å tenke mer på det. Du kan logge på iCloud både fra PC, Mac, nettbrett og mobil, og bildene dine blir dermed tilgjengelige fra alle enheter.

Android-telefoner: Kan kobles opp mot Google Disk for enkel overføring av bilder. Du kan også velge andre skytjenester for lagring, som Dropbox. (Det finnes også løsninger for de forskjellige mobilprodusentene som Samsungs program Kies og Sonys PC Companion, som gjør at du overfører bildene til PC eller Mac, men i denne saken ser vi på backup direkte fra telefonen.) Google Disk er 15 GB gratis lagringsplass for Gmail-brukere, og alt du lagrer her er tilgjengelig både fra PC, Mac, nettbrett og mobil. Du kan slå på Autolagring under innstillinger på telefonen din, og da blir bilder og videoer automatisk kopiert til Google-kontoen din. Du kan se og organisere disse bildene ved hjelp av app’er som Google+ og Google Disk. Det er lurt å huke av for at mobilen bare synkroniserer når du er tilkoblet Wi-Fi, for å unngå unødvendig bruk av datatrafikk.

For raskt å kopiere bildene fra Android-telefonen din manuelt: Velg kamera, velg de bildene du ønsker (eller alle) og del til Google Drive eller Gmail. (Dersom du ikke allerede har en Gmail eller Google Drive konto, må du opprette det.)

 


Del dette← Eldre poster Nyere poster →