Gjenbruk av din gamle iPhone

Skrevet av Tommy Vika den

Har du en gammel iPhone liggende, hvorfor ikke gjøre nytte av den. Her kommer noen gode tips til hva du kan bruke din gamle iPhone til:

Klokke

Bruk din gamle iPhone som klokke

Hvorfor ikke gjøre den om til en klokke. Last ned appen Standard Time og du får en artig klokke som endrer tidspunkt ved at arbeidere "bygger om" klokkeslettet hele tiden. Fasinerende. Det finnes også andre klokkeapper. Den er også topp som vekkerklokke. 

Musikk i bilen

Bruk din gamle iPhone som bilstereo

Last ned MP3 samlingen din og koble den til bilens stereo. Med simkort og 4g, kan den også enkelt brukes som MP3 spiller. Mangler bilen USB, Audio og blåtann, funker det fint med en FM transmitter for å overføre lyden til bilens anlegg. 

Fjernkontroll

Bruk din gamle iPhone som fjernkontroll

Nye TV og Hi-Fi komponenter støtter nå som regel app styring. Dermed blir din gamle iPhone en glimrende fjernkontroll. Det samme gjelder i disse smarthus tidene hvor du kan bruke den til å styre alt fra lys og varme til å låse døren for natten. 

Kameraovervåkning

Din gamle iPhone som kameraovervåkning

Last ned en Kamera app som f.eks AtHome Camera Surveillance app og gjør mobilen om til et kameraovervåkning. Med tilgang til WiFi kan du hvor som helst sjekke status hjemme. Du kan også bruke bevegelsessensor som gjør at telefonen tar opp video hvis den oppdager bevegelser. Med et robot stativ kan du også snu kameraet 360 grader. 

Kokebok

iPhone som kokebok

Last ned en kokebok app og samle alle dine oppskrifter. La telefonen ligge på kjøkkenet, og du har alltid dine oppskrifter tilgjengelig. Med en iRing som stativ er den enkel å plassere hvor som helst når du lager mat eller baker. Prøv My Receip Book i Appstore

Lagring

Bruk din gamle iPhone som en ekstern harddisk / minnepenn. Her kan du lagre dine gamle bilder, musikk og videoer. Bruk f.eks appen USB & Wi-Fi Flash drive

Lydopptaker

Bruk den som lydopptaker / taleopptaker i møter eller intervjuer etc. Taleopptakeren som følger med iPhone fungerer topp, eller du kan laste ned egne apper med flere funksjoner. 

Dokument scanner

Bruk den som en billig dokument scanner. Bruk et stativ og en av de mange scanner appene som f.eks Genius Scan eller Dock Scan. Du kan også kjøpe egne scanner stativ

Baby sitter / monitor

iPhone som baby monitor

Hvorfor ikke bruke din gamle iPhone som baby sitter. Koble den til Wi-Fi og du har i utgangspunktet uendelig rekkevidde. Det finnes mange apper å velge mellom og du får i tillegg til lyd og bilde også mulighet til å snakke med barnet. Genialt!

Sporing av bilen

Bruk den som sporingsenhet i bilen. Om du ønsker å finne den igjen hvis den blir stjålet eller spore kjøremønsteret til barna. Du kan også få live overføring av hvor bilen er til enhver tid og fart. Du kan også bruke den som en enkel måte å skrive kjøredagbok for deg med firmabil. 

Til minstemann

Og sist men ikke minst er din gamle iPhone som regel en stor slager hos minstemann. Youtube og spill går ned på høykant om telefonen heter iPhone x eller iPhone 4. Husk også at du alltid kan ringe nødnummer med telefonen selv om du ikke har simkort i den. 

 

Mange av disse funksjonene er enklere med et stativ, prøv vår Lazy Stand hvor du kan velge akkurat den vinkelen du trenger pluss den kan enkelt festes. 

 


Del dette← Eldre poster Nyere poster →