iPhone Error 53

Skrevet av Tommy Vika den

Error 53 kan gjøre iPhonen din helt ubrukelig. Mobiler som har byttet hjemknapp kan plutselig gå i svart etter oppgradering til iOS9. Heldigvis rammer ikke feilen mobiler der bare en knust skjerm er byttet.

– Dette er ikke nytt for vår del. Vi har lenge kjent til at hjemknapper med fingertrykkavleser ikke bør skiftes ut. Kundene våre har blitt informert om dette, sier daglig leder i Easyfiks, Marthe Vika.

Unngår å bytte hjemknapp

Hun forteller at Easyfiks så langt det er mulig unngår å skifte hjemknapper med Touch ID.

– Men dersom den er knust eller ødelagt har vi gjort det, samtidig som kundene har blitt informert om at de ikke må oppgradere telefonen. Mobilen kan heller ikke nullstilles etter et slik bytte, sier Vika.

Hun legger til at det sjelden er et problem at hjemknappen ikke virker eller skades. Ofte er det skjermen som knuser og må byttes.

– Og det stemmer ikke det som har stått i enkelte medier, at et skjermbytte kan føre til Error 53. Det er først når hjemknappen er byttet ut at telefonen kan bli ubrukelig.

Kan også ramme iPad

Og det er ikke bare iPhone 5s, iPhone 6 og 6s dette gjelder.

– Jeg synes det har vært lite fokus på at dette også gjelder iPad som har fingertrykkavleser. Også for de gjelder det samme: Skjermen kan skiftes, men dersom hjemknappen byttes kan iPaden ikke oppgraderes eller nullstilles, sier Vika.

Hva er Error 53?

Error 53 gjør iPhonen og iPaden ubrukelig, og Apple har ifølge The Guardian innrømmet å ha lagt inn feilen med vilje. Den skal være en sikkerhetsmekanisme for å forhindre at noen får tilgang til fingeravtrykkdata til brukerne, skriver Tek.no. Om Error 53 slår inn blir telefonen ubrukelig, og du får ikke hentet ut bilder, musikk eller annen data. Sperren er ifølge nettstedet også lagt inn for å forhindre at uønskede skal få tilgang til tjenester som Apple Pay.


Del dette← Eldre poster Nyere poster →